Naredbe Središnjeg izbornog povjerenstva BiH

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na 80. sjednici održanoj 13.12.2021. godine, na osnovu članka 2.9 Izbornog zakona Bosne Hercegovine i članka 62. stavak (2) Pravilnika o provedbi izbora u Bosni i Hercegovine, donijela četiri naredbe kojim se odobrava otvaranje vreća sa glasačkim materijalom i brojanje glasačkih listića na biračkim mjestima 009B085, 009B061, 009B035 i 009B023C za nivo gradonačelnik Grada Prijedor a u cilјu pravilnog objedinjavanja utvrđenih izbornih rezultata u osnovnoj izbornoj jedinici Prijedor.

 

Gradsko izborno povjerenstvo Prijedor je podnijelo zahtjev za otvaranje vreća i pravilno objedinjavanje utvrđenih rezultata za četiri biračka mjesta s obzirom da je nakon unosa i kontrole rezultata utvrđena nepravilnost jer broj glasačkih listića u glasačkim kutijama nije jednak ukupnom broju svih glasačkih listića.

 

O pravilnom objedinjavanju utvrđenih izbornih rezultata Gradsko izborno povjerenstvo Prijedor će obavijestiti akreditirane promatrače  rada izbornog povjerenstva.