Sastanak Instituta KULT i SIP BiH

O sudjelovanju mladih u izbornom procesu razgovarano je, pored ostalog, na danas održanom sastanku  kojem je u ime Središnjeg izbornog povjerenstva BiH prisustvovala članica SIP BiH Vanja Bjelica-Prutina a u ime Instituta za razvoj mladih KULT voditeljica Odjela za rad s mladima Katarina Vučković i asistentica u navedenom odjelu Instituta Zorana Tovilović.

 

Sukladno članku 2.9 stavak (1) točka 12. Izbornog zakona BiH, Središnje izborno povjerenstvo BiH provodi edukativnu i  motivacijsku kampanju za birače u BiH i birače koji žive izvan Bosne i Hercegovine u cilju njihovog pravovremenog informiranja o svim relevantnim segmentima izbornog procesa, kao i s ciljem što veće izlaznosti birača na izborima.

Imajući u vidu značaj sudjelovanja mladih u izbornom procesu  Središnje izborno povjerenstvo BiH je provodilo kampanju za mlade u šest izbornih ciklusa 2010., 2012., 2014., 2016., 2018., i 2020. godine. Kampanja se provodila putem javnih i privatnih TV i radio servisa, putem YouTube kanala, instagrama, twitera, kao i na internet stranici SIP BiH.

 

Pored navedenog na sastanku je razgovarano i o mogućnostima uspostavljanja i jačanja suradnje Instituta za razvoj mladih KULT i Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.