Trening trenera izbornih povjerenstava

 

U okviru zajedničkog projekta Vijeća Evrope i Središnjeg izbornog povjerenstva BiH pod nazivom „Trening trenera izbornih povjerenstava“  nakon Sarajeva, sutra, 18.12.2021. godine dvodnevna obuka se nastavlja u Tesliću a zatim slijede treninzi u Banja Luci, Brčkom, Mostaru i Zenici.

 

Vijeće Evrope ovu aktivnost realizira u okviru svog projekta „Podrška jačanju integriteta i inkluzivnosti izbornog procesa“ a konkretana obuka će rezultirati uvećanju fonda visokostručnih kadrova odnosno trenera izborne administracije u BiH i to prije svega biračkih odbora.

 

Osim članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH dr. Suada Arnautovića i gdina Jovana Kalabe kao predavača, obuci oko 40 sudionika u Tesliću prisustvovat će i aktivno učestvovati i gdin Zekerija Mujkanović, Glavni tužtelj Brčko Distrikta BiH. Gdin Mujkanović će govoriti na temu „Prekršajne i kaznene odgovornosti“ članova biračkih odbora u izbornom procesu.

 

Središnje izborno povjerenstvo BiH se i ovom prilikom zahvaljuje Vijeću Evrope na dugogodišnjoj suradnji i potpori u radu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH koja se ogleda u svim raspoloživim aspektima i modalitetima.