Trening trenera izbornih komisija

U okviru zajedničkog projekta Vijeća Evrope i Centralne izborne komisije BiH pod nazivom „Trening trenera izbornih komisija“  nakon Sarajeva, sutra, 18.12.2021. godine dvodnevna obuka se nastavlja u Tesliću a zatim slijede treninzi u Banja Luci, Brčkom, Mostaru i Zenici.

 

Vijeće Evrope ovu aktivnost realizira u okviru svog projekta „Podrška jačanju integriteta i inkluzivnosti izbornog procesa“ a konkretana obuka će rezultirati uvećanju fonda visokostručnih kadrova odnosno trenera izborne administracije u BiH i to prije svega biračkih odbora.

 

Osim članova Centralne izborne komisije BiH dr. Suada Arnautovića i gdina Jovana Kalabe kao predavača, obuci oko 40 učesnika u Tesliću prisustvovat će i aktivno učestvovati i gdin Zekerija Mujkanović, Glavni tužilac Brčko Distrikta BiH. Gdin Mujkanović će govoriti na temu „Prekršajne i krivične odgovornosti“ članova biračkih odbora u izbornom procesu.

 

Centralna izborna komisija BiH se i ovom prilikom zahvaljuje Vijeću Evrope na dugogodišnjoj saradnji i podršci u radu Centralne izborne komisije BiH koja se ogleda u svim raspoloživim aspektima i modalitetima.