Sastanak Središnjeg izbornog povjerenstva BiH sa veleposlanicima Sattlerom, Kavalec i Nelsonom

Sarajevo, 16.6.2021. godine –  Danas je u sjedištu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH u Sarajevu održan sastanak predsjednika i članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH sa šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH  veleposlanikom Johannom Sattlerom, šefom Misije OSCE u BiH veleposlanicom Kathleen Kavalec i veleposlanikom SAD u BiH Ericom Nelsonom.

 

Na sastanku je razgovarano o reformi izbornog zakonodavstva, Inicijativi za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, Interresornoj radnoj skupini za izmjene Izbornog zakona BiH te podršci u uvođenju tehnologija u izborni proces u Bosni i Hercegovini.

 

Dosadašnja suradnja između Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i Delegacije EU u BiH,  Misije OSCE u BiH i Veleposlanstva SAD u BiH ocijenjena je kao vrlo dobra, najavljen je nastavak suradnje i podrške Središnjem izbornom povjerenstvu BiH te je istaknuta konstruktivna i proaktivna uloga Središnjeg izbornog povjerenstva BiH reformi izbornog zakonodavstva BiH.